Realitatea TV Cluj: Cum verifici online notele copilului tău VIDEO

Realitatea TV Cluj: Cum verifici online notele copilului tău VIDEO
Copiii nu îi vor mai putea minţi pe părinţi în legătură cu notele de la şcoală. Elevii liceului "Emil Racoviţă" din Cluj pot fi atent monitorizaţi de părinţi graţie unui sistem care le permite acestora să vadă în orice moment situaţia şcolară a copilului. Catalogul online a fost implementat de 3 studente, iar aplicaţia este gratuită pentru părinţi.

Fiecare profesor din liceu are cont, parola şi o tabletă pentru a putea accesa catalogul online. Astfel, părinţii pot verifica ce note au luat copiii lor, în orice moment, de acasă sau de la birou.

Până acum, o treime dintre părinţii elevilor care învaţă la Racoviţă şi-au făcut conturi ca să acceseze catalogul online. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Mai puţin încântaţi de ideea că pot fi oricând verificaţi sunt elevii.

Catalogul online nu este o noutate pentru profesorii şi părinţii clujeni. În trecut, şcoala a mai avut o aplicaţie asemănătoare, dar construită pe o altă platformă şi pentru care părinţii plăteau o taxă de 30 de lei pe an. Constantin Corega e directorul liceului "Emil Racoviţă" din Cluj şi explică în materialul video ce avantaje au profesorii, dar şi elevii, folosind catalogul online.

În judeţul Cluj mai există şi alte licee care au implementat astfel de aplicaţii, dar pentru care părinţii plătesc. Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus explică în materialul video ce succes au aceste aplicaţii

Ideea catalogului on-line de la Liceul Racoviţă aparţine unor studente, foste eleve ale şcolii.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza