Rareș Bogdan își va duce copilul la școală: „Nu putem să ne permitem să ratăm o generație”

Rareș Bogdan își va duce copilul la școală: „Nu putem să ne permitem să ratăm o generație”

Europarlamentarul PNL a avut o intervenție telefonică în direct la B1 TV, luni, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” unde a vorbit despre începerea noului an școlar.

Rareș Bogdan a spus că el își va trimite fiul la școală deoarece oamenii ar trebui să se obișnuiască să trăiască cu acest virus.

„De șase luni a făcut școală doar online, de două luni e în vacanță, abia așteaptă și el să meargă la școală. Am încredere că lucrurile vor intra în normal și îi invit pe toți românii să înțeleagă că, din păcate, trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus, cel puțin până va apărea vaccinul.

M-am uitat pe un studiu chiar în seara asta și 74% dintre părinții celor 3.200.000 de elevi își doresc să-și ducă copiii să facă școală în sălile de clasă, sigur, respectând toate normele de igienă, de distanțare, dar în sălile de clasă”, a declarat europarlamentarul la B1 TV.

Acesta a mai precizat că nu este posibil ca o generație de elevi să fie pierdută din cauza pandemiei de coronavirus.

Poza noua 07.08.2018„Copiii trebuie să facă școală, fără școală, un popor se îndobitocește. Există o anumită teamă. Vedem ce s-a întâmplat în Franța, Marea Britanie a decis începerea școlilor cu orice risc, statul New York a decis începerea școlilor cu orice risc.

Probabil aceștia (cei care se tem – n.r.) se gândesc la ce se poate întâmpla, la cât de multe infectări vor fi, dacă se vor închide săli de clasă sau se vor suspenda pe două săptămâni cursurile și vor trece pe online. Nu putem să ne permitem să ratăm o generație, nu se poate așa ceva. Această pandemie va ține mult și bine”, a explicat Rareș Bogdan.

Scenariile pentru noul an școlar

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pe județe, pe baza căreia se decide care din cele trei scenarii se va aplica în școli.

Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) au transmis Ministerului Sănătății și Inspectoratelor Școlare Județene situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, iar școlile au la dispoziţie trei zile să stabilească scenariul în care se încadrează pentru începerea noului an şcolar.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

În SCENARIUL 1 (VERDE), toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, rata de incidenţă la 1.000 de locuitori trebuie să fie mai mică de 1.

SCENARIUL 2 (GALBEN) prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este aplicabil la o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În SCENARIUL 3 (ROȘU), toți elevii vor face cursuri online. Acest scenariu va fi folosit pentru localitățile cu rata de incidenţă a infecţiilor mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Comenteaza