Puncte de vaccinare special dedicate cadrelor didactice din Cluj. Unde vor fi amplasate

Puncte de vaccinare special dedicate cadrelor didactice din Cluj.  Unde vor fi amplasate
| Foto: mediafax.ro

În Cluj, peste 50% dintre angajații din învățământ vor să se vaccineze anti-COVID. 

În județul Cluj, vor funționa încă 10 puncte de vaccinare. 5 dintre acestea vor fi dedicate exclusiv personalului din învățământ. Acestea vor fi amenajate în Cluj-Napoca, la Școala „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul de Transporturi.

Celelalte 5 puncte de vaccinare suplimentare vor funcționa la școala „Ion Creangă” din Cluj-Napoca, în Florești, Huedin, Mociu și Ciurila.

Pentru punctele de vaccinare dedicate exclusiv personalului din învățământ, programările se vor putea face doar de către angajații din sistem. 

"Dacă începe școala din data de 8 și cadrele didactice se întorc față în față cu elevii, atunci avem o măsură de protecție în plus, astfel încât să avem o cursivitate în procesul de învățământ. S-a discutat mult sub ce formă să se întâmple vaccinarea, au existat solicitări și reacții de la cadrele didactice că nu au reușit să se programeze într-o primă fază, a fost o luptă pe platformă cu privire la programări. Ăsta a fost considerentul pentru care s-a gândit a exista o linie dedicată acestei categorii cuprinsă în etapa a doua",  a declarat subprefectul Irina Munteanu pentru EBS Radio. 

Programările pentru noile centre de vaccinare se vor putea face doar din momentul în care va exista o dată certă cu privire la deschiderea lor. 

Comenteaza