Posibile modificări în structura viitorului an școlar. Când ar putea începe

Posibile modificări în structura viitorului an școlar. Când ar putea începe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că își dorește un an școlar mai lung și că va propune în discuțiile cu profesorii, părinții și elevii ca noul an școlar să înceapă mai repede.

Viitorul an școlar ar putea începe mai repede și să se încheie mai târziu decât actualul. 

„Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, marși seara, la Digi 24. 

Acesta a spus că nu poate preciza cu cât va fi perioada mai lungă, dar anul școlar nu va începe înainte de 1 septembrie și nu se va termina mai târziu de 10 iunie.

”O să vedem cât rezultă din discuții (cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor – n.r.). Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a mai spus Cîmpeanu.

Anul școlar 2021-2022 are doar 34 de săptămâni, fiind unul dintre cei mai scurți. Cursurile au început pe 13 septembrie și se încheie pe 11 iunie, iar până la vacanța de vară, copiii vor mai avea parte de două săptămâni de vacanță, între 15 aprilie și 1 mai.

Comenteaza