PNRAS – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ȘTEFAN PASCU” APAHIDA, finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR)

PNRAS – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ȘTEFAN PASCU” APAHIDA, finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) în cadrul  Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR)
| Foto: scoalaapahida.ro

Scopul acestui program este prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior — gimnazial la învățământul secundar superior — liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Beneficiarul Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” Apahida, com. Apahida din jud. Cluj, anunță demararea proiectului cu titlul ”PNRAS – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ȘTEFAN PASCU” APAHIDA”, finanțat prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Proiectul se bazează pe 5 activități principale:

1. Activități MATE (Mecanismul de avertizare timpurie în educație), în cadrul cărora se identifică și se înregistrează copiii aflați în risc de abandon școlar.

2. Activități de prevenire, care presupun identificarea și implementarea tehnicilor de învățare activă și incluzivă, urmărind facilitarea învățării, a înțelegerii și a gândirii critice.

3. Activități de intervenție, care cuprind extinderea zilei de școală la program prelungit și acordarea unei mese, constituirea grupurilor de lectură, realizarea activităților pedagogice și de sprijin, precum și a activităților extra-curriculare.

4. Activități de compensare, constând în asigurarea sprijinului material și de stimulare pentru elevii aflați în grupul țintă.

5. Digitalizarea procesului de învățare, în cadrul căreia se urmărește dotarea școlii cu clase inteligente pentru a facilita procesul de predare – învățare.

Codul proiectului: F-PNRAS-1-2022-1216

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani, între 2022-2025, conform programei școlare.

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 756.783 RON.

https://mfe.gov.ro/pnrr/

https://www.facebook.com/PNRROficial/

Comenteaza