Peste 1.000 de candidaţi la concursul de Titularizare. Pentru ce posturi de bat

Peste 1.000 de candidaţi la concursul de Titularizare. Pentru ce posturi de bat
Peste 1.000 de candidaţi clujeni care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice vor participa miercuri proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ.

La nivelul judeţului s-au înscris un număr total de 1.319 candidaţi. Ei vor susţine examenul în cele patru centre de evaluare organizate în Cluj-Napoca: Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu", Colegiul Tehnic Napoca, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" şi Liceul Teoretic "Lucian Blaga".

Pentru susţinerea probei scrise candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 9:00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea lor durata de redactare a lucrărilor este de patru ore. Acest timp poate fi depăşit cu una-două ore doar în cazul celor nouă candidaţi cu anumite deficienţe din Capitală şi din judeţele Cluj, Buzău, Caraş-Severin şi Vrancea, potrivit Ministerului Educaţiei.

În judeţ, candidaţii concurează pe un total de 51 de posturi pe perioadă nedeterminată şi 622 de posturi complete pe perioadă determinată. Cei mai mulţi dintre ei vizează un post de profesor în învăţământul pre-primar, 229 fiind înscrişi pe două posturi pe perioadă nedeterminată şi pe 11 posturi pe perioadă determinată.

Într-un clasament, următorul număr total de înscrişi îl reprezintă acela pentru un post de profesor în învăţământul primar. Astfel, 157 de candidaţi se bat pe 18 posturi pe perioadă nedeterminată şi 132 pe perioadă determinată.

Conform calendarului, primele rezultate se afişează în 20 iulie, iar rezultatele finale după contestaţii vor fi făcute publice în 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioada nedeterminată se realizează în şedinţe publice în 27 şi 28 iulie.

Comenteaza