Video NTT DATA Romania şi UBB formează noile generaţii de IT-işti

NTT DATA Romania şi UBB formează noile generaţii de IT-işti

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi compania NTT DATA Romania continuă programul postuniversitar de pregătire şi formare profesională în informatică. 

Programul reprezintă o oportunitate pentru persoanele care au obţinut o diplomă de licenţă pe orice domeniu şi îşi doresc o reprofilare spre zona de IT & Software, fiind acreditat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

"Ideea de bază cu care am început acest proiect, acum trei ani, a fost aceea de a oferi o oportunitate de pregătire profesională în informatică unor absolvenţi ai altor programe de licenţă, altele decât informatică şi care doresc să înveţe informatică pentru a se reprofila profesional. Ne-am gândit, împreună cu colegii de la NTT DATA Romania să oferim un astfel de program mai comprehensive, de aproape 1.000 de ore de training în informatică, în care să acoperim nu doar o anumită tehnologie, ci să oferim bazele pregătirii profesionale în IT, pentru cei care vor să îmbrăţişeze o astfel de carieră", a declarat conferențiarul universitar Christian Săcărea, directorul programului, în emisiunea online "Ziua Live".

Studenţii înscriși vor beneficia de proces de învăţământ de calitate, din partea Facultatăţii de Matematică şi Informatică, dar şi de un contact direct cu mediul de business performant, oferit de compania NTT DATA Romania. Cursurile sunt susţinute de cadre didactice din universitate în amfiteatrele şi laboratoarele pe care NTT DATA Romania le pun la dispoziţie.

"Partea de educaţie este asigurată de specialiştii din Facultatea de Matematică şi Informatică, iar colaborarea cu NTT DATA Romania înseamnă că studenţii la acest program au acces la amfiteatrele şi laboratoarele  din companie, unde aceste cursuri au loc. Pentru o parte din ei, se asigură programe de internship şi de mentorat din partea specialiştilor în IT din companie", a adăugat Christian Săcărea.

Durata unui program de studiu este de 2 ani şi se desfăşoară pe o structură de 4 semestre, cu un cost de 2500 RON/semestru. Planul de învăţământ al Programului Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică este disponibil aici.

Numărul de locuri scoase la concurs pentru sesiunea de admitere iulie 2019 este de 100. Înscrierile se fac în 22 - 24 iulie, între orele 9:00-15:00, la secretariatul Facultăţii de Matematică şi Informatică (str. M. Kogalniceanu, nr. 1, et. 1). Admiterea constă dintr-un test de gândire logică şi algoritmică. Exemple de probleme pentru acest test sunt disponibile aici.

"Se poate înscrie oricine are o diploma de licenţă, însă există un examen de admitere care evaluează competenţele de gândire logică şi algoritmică. Acesta constă într-un test grilă, cu întrebări clasice de gândire logică, desfăşurat pe parcursul a 90 de minute", a mai spus directorul programului.

Comenteaza