Niciun BAC fără incidente. Doi candidaţi clujeni, eliminaţi din examen

Niciun BAC fără incidente. Doi candidaţi clujeni, eliminaţi din examen
La proba obligatorie a profilului, doi elevi din judeţul Cluj au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Candidații examenului de bacalaureat au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului: istorie, în cazul celor de la uman, respectiv matematică pentru cei de la real. La Cluj, pentru această probă s-au înscris un număr de 691 de candidaţi, dintre care 163 la istorie, iar restul, în număr de 528, la matematică.

Doi absolvenţi din judeţul Cluj, care nu s-au pregătit pentru examen, şi-au încercat norocul şi au vrut să copieze. Spre dezamăgirea lor, aceştia au fost surprinşi de supraveghetori, motiv pentru care au fost eliminaţi din examen.

"Din total înscrişilor la aceasta probă, 558 de candidaţi s-au prezentat astăzi la examen. Doi elevi au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Un elev eliminat susţinea proba la disciplina istorie la un centru de examen din Cluj-Napoca, iar celalalt la matematică la centrul de examen din Turda", au transmis reprezentanţii ISJ.

Absolvenţii de liceu susţin, până vineri, probele scrise din sesiunea a doua a bacalaureatului, primul test fiind la limba şi literatura română, urmat de cel la limba maternă, de proba obligatorie la matematică sau istorie, respectiv de proba la alegere dintre mai multe discipline.

CITEŞTE ŞI: BAC de toamnă 2015: Ce subiecte au primit candidaţii la matematică şi istorie

Comenteaza