Mircea Miclea: „Statul comunică elevilor că şcoala nu este aşa importantă”

Mircea Miclea: „Statul comunică elevilor că şcoala nu este aşa importantă”
| Foto: libertatea.ro

Fostul ministru al educaţiei, Mircea Miclea, consideră că statul, prin măsurile luate, comunică indirect elevilor că educaţia nu este importantă. Miclea declară că atitudinea elevilor faţă de educaţie nu va fi pozitivă şi măsurile luate fac elevii să subestimeze şcoala. Profesorul clujean susţine că decizia de redeschidere a şcolilor din ţările nordice este una înţeleaptă.

Au trecut 58 de zile de când porţile şcolilor sunt închise. O greşeală care îi afectează grav pe elevi, spune fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea.

"Ce mesaj comunici tu către acestă tânără generaţie ca stat?Comunici următorul mesaj: învăţarea nu e aşa importantă.Ce te poţi aştepta de la această generaţie peste un an? Să fie plină de entuziasm faţă de învăţare când vede că statul comunică un astfel de mesaj, că învăţarea nu e aşa importantă şi că o aranjăm noi", spune profesorul clujean Mircea Miclea.

În schimb, fostul ministru susţine modelul ţărilor nordice ,care îşi trimit elevii la şcoală. "Nu sunt iresponsabili acei oameni. Vor să înveţe cum să fie şi mai responsabili faţă de elevii lor în toamnă sau în iarnă. Dacă nu experimentăm nu învăţăm nimic", mai spune fostul ministru, scrie Mediafax.

Comenteaza