Ministrul Educației: Vaccinarea profesorilor este importantă, dar nu condiționează deschiderea școlilor din 8 februarie

Ministrul Educației: Vaccinarea profesorilor este importantă, dar nu condiționează deschiderea școlilor din 8 februarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că gradul de vaccinare anti-COVID a cadrelor didactice nu va fi un factor decisiv în luarea deciziei de redeschidere a școlilor.

Potrivit ministrului Educației, principalii indicatori în decizia redeschiderii școlilor sunt trendul infecțiilor și pericolul reprezentat de noua tulpină britanică. 

„Încă din data de 14 ianuarie a fost anunţat public faptul că vaccinarea este un element important, care, însă, nu condiţionează interesul major de deschidere a şcolilor cu prezenţă fizică în data de 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice. (…) Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de a deschide şcolile pe data de 8 februarie după cele trei scenarii. (…) Vaccinarea nu condiţionează. (…) Noi, din Educaţie, venim cu aceleaşi elemente care pledează pentru deschiderea şcolii pe 8 februarie considerând că riscul nu poate fi eliminat total nici în România, nici într-o altă ţară, dar el trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat”, a spus Sorin Cîmpeanu, marți, la Antena 3.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că programările la vaccinare ale persoanelor din domeniile esențiale, eligibile în etapa a doua a campaniei de imunizare, printre care sunt și cadrele didactice, vor fi decalate cu 10 zile din cauza faptului că, momentan, nu sunt disponibile suficiente doze de vaccin.

Comenteaza