Ministrul Educației: Evaluarea Naţională se mută după examenul de BAC/ Şcolile rămân deschise în martie

Ministrul Educației:  Evaluarea Naţională se mută după examenul de BAC/ Şcolile rămân deschise în martie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că şcolile rămân deschise cel puţin până pe 1 aprilie și că examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a se mută după Bacalaureat.

Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul unei conferinţe pe tema digitalizării educaţiei că a semnat un Ordin de ministru prin care închiderea şcolilor să nu fie condiţionată de atingerea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de 6 la mia de locuitori. Astfel, şcolile vor putea trece în regim online în condiţiile carantinării întregii localităţi.

Ordinul a fost trimis la Ministerul Educaţiei, unde va fi analizat şi semnat de oficiali. 

 „Ar fi absurd să avem terase deschise şi şcoli nu. Am discutat cu ministrul Sănătăţii”, a declarat Cîmpeanu. Ministrul susţine că „avem posibilitatea să se deruleze simulările”, precizând că prezenţa la proba de luni, la Limba română, a fost bună, de 80%. Prezenţa s-a menţinut ridicată şi marţi, la proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie. De asemenea, se vor susţine, conform planificării, şi simulările pentru Evaluarea Naţională.

O precizare importantă este legată de examenele naţionale, susţinute de elevii din anii terminali.

„Examenul de Bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea Naţională se va muta după examenul de Bacalaureat. Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, cât am adaptat programa de examen şi elevii se pregătesc în acest fel, nu cred că sunt motive de modificare în plus a acestei tematici de examen”, spune Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

„Şcolile rămân deschise cel puţin până pe 1 aprilie”, conchide ministrul.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătăţii ca şcolile să se închidă exclusiv în localităţile carantinate.

„Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem şi şcolile. Până atunci, suntem consecvenţi principiului că şcolile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru MEDIAFAX.

Comenteaza