Ministrul Educaţiei anunță că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ încep cursurile cu prezență fizică. Care e situația la Cluj

Ministrul Educaţiei anunță că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ încep cursurile cu prezență fizică. Care e situația la Cluj
| Foto: zf.ro

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică, începând de luni.

"Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat.

În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%", a spus Cîmpeanu la B1 TV. 

"De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli", a adăugat ministrul interimar. 

Comenteaza