Ministerul Educaţiei a publicat proiectul de ordonanţă prin care toate salariile din învăţământ cresc cu 15%

Ministerul Educaţiei a publicat proiectul de ordonanţă prin care toate salariile din învăţământ cresc cu 15%
Ministerul Educaţiei a publicat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că, de la 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din învăţământ se majorează cu 15%.

Actul normativ ar urma să completeze OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ a beneficiat de majorări salariale succesive prevăzute în O.U.G. nr. 103/2013 și O.U.G. nr. 83/2014, majorări care au generat nemulțumiri ale personalului nedidactic din învăţământ. Din luna august 2015, doar o parte din personalul nedidactic a beneficiat de majorări salariale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 27/2015, pentru completarea ordonanţei existente privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

„Prezentul proiect de ordonanță de urgenţă are rolul de a detensiona situaţia creată între categoriile de personal din învăţământ. În urma aplicării prevederilor prezentului proiect de ordonanță de urgenţă se va soluționa din punct de vedere material și moral situația personalului nedidactic din învăţământ care participă în egală măsură la buna desfășurare a procesului de învăţământ", se arată în proiect.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanței de urgenţă, vor beneficia 290.000 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unităţile finanțate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învăţământul universitar şi 4.460 de persoane din unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Comenteaza