Localitățile din Cluj în care toți elevii vor merge la școală, indiferent de procentul profesorilor vaccinați

Localitățile din Cluj în care toți elevii vor merge la școală, indiferent de procentul profesorilor vaccinați

Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății va fi modificat astfel încât, în localitățile cu incidența COVID sub 3 la mie, școlile și grădinițele să permită prezența fizică a copiilor, indiferent de gradul de vaccinare al angajaților.

Așadar, dacă Comitetul Național pentru Situații de Urgență va emite o hotărâre în acest sens, copiii din 18 localități clujene, unde incidența cazurilor de COVID-19 este sub 3 la mie, vor merge de luni cu prezență fizică la cursuri.

Momentan, în Cluj măsura s-ar aplica doar în școli și grădinițe din comune, rata infectărilor în orașe fiind peste pragul de 3 la mie. Așadar, ar fi vorba despre copiii care învață în Aiton, Așchileu, Buza, Cășeiu, Chiuiești, Dăbâca, Feleacu, Frata, Mărgău, Palatca, Panticeu, Râșca, Săvădisla, Tureni, Unguraș, Vad, Viișoara și Vultureni (vezi AICI lista cu rata infectărilor pe localități). 

Măsura a fost anunțată joi de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu:

"Este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun, în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ".

Comenteaza