Liceu Special din Cluj, dotat cu echipamente ultramoderne, finanțate prin PNRR. Când se vor livra

Liceu Special din Cluj, dotat cu echipamente ultramoderne, finanțate prin PNRR. Când se vor livra
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Proiectul depus de Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca privind dotarea unității educaționare cu un laborator inteligent din fonduri PNRR a fost admis în faza de eligibilitate, urmând a fi evaluat din punct de vedere calitativ.

Prin intermediul cererii de finanțare elaborată în colaborare cu platforma SMIS, școala specială dorește să atragă o finanțare nerambursabilă, furnizată prin Planul Național De Redresare Și Reziliență (PNRR Pilon 6 - C15, i9), în valoare totală de 295.134 lei fără TVA.

Proiectul va fi implementat între 1 iunie și 31 ianuarie 2025  și urmărește, în principal, creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip laborator inteligent pentru cadrele didactice. Totodată, acesta vizează și organizarea a două sesiuni de instruire pentru profesori.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 167 de elevi cu deficiență de vedere și deficiențe asociate care provin atât din  Cluj-Napoca și împrejurimi cât și din alte județe din România, în special din regiunea de Nord-Vest.

De asemenea, este vizat și corpul profesoral al liceului clujean, acesta fiind format din 89 de cadre didactice cu experiență în educarea copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere și deficiențe asociate.

Inițiativa vine în completarea proiectului coordonat și depus de Consiliul Județean Cluj prin care se dorește dotarea școlilor speciale din județ cu echipamente destinate sălilor de clasă și laboratoarelor/cabinetelor de terapie din fonduri PNRR.

În cadrul acestuia, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și-a propus dotarea unui laborator de științe, a trei cabinete de terapii și opt săli de clasă cu mobilier, echipamente și materiale didactice în valoare totală de 491.353 lei fără TVA.

Ca rezultat al acestor proiecte, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca dorește să atragă finanțări din PNRR pentru dotări în valoare totală de 786.487 lei, echivalentul a 190.270 de euro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza