Ioan Aurel Pop a demisionat din Consiliul general al CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare și cu verificarea plagiatelor

Ioan Aurel Pop a demisionat din Consiliul general al CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare și cu verificarea plagiatelor
| Foto: Mediafax Foto

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, și-a dat demisia din Consiliul general al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare. 

Academicianul clujean Ioan Aurel Pop pleacă astfel de la conducerea Consiliului (redenumit Comisie în noua Lege a învățământului superior – n.red.) Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare în ultimul an al actualului mandat.

Președintele CNATDCU devine, astfel, academicianul Mircea Dumitru, până acum vicepreședinte, potrivit unui ordin al ministrului Educației, publicat miercuri în Monitorul Oficial, scrie Edupedu.ro.

Demisia lui Ioan Aurel Pop survine la mai mulți ani de când s-a autosuspendat din funcție, autosuspendare înnoită la fiecare șase luni, timp în care CNATDCU a fost condus de facto de către vicepreședinți, prin rotație.

Această instituție a fost un element-cheie în verificarea tezelor de doctorat suspectate de plagiat. Dar, după o decizie a Curții Constituționale din 2022 și după intrarea în vigoare a noii Legi a învățământului superior, rolul CNATDCU din acest punct de vedere a devenit unul secundar.

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat la conducerea CNATDCU încă din prima parte a mandatului său, susținând că nu poate face față tuturor sarcinilor sale, fiind și președinte al Academiei și profesor universitar.

Comenteaza