Incidența de 8.34 la Cluj-Napoca. Merg sau nu ELEVII la școală

Incidența de 8.34 la Cluj-Napoca. Merg sau nu ELEVII la școală

Incidența de infectare cu virusul COVID la Cluj-Napoca este de 8.34, dar elevii vor merge în continuare la școală.

O nouă decizie adoptată, joi seara, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care urmează să devină un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, reglementează desfășurea cursurilor în şcoli şi licee în format fizit sau online. Diferența este dată, de această dată, de gradul de ocupare a paturilor din spitale.

În ceea ce privește Clujului școala se face fizic, pentru că gradul de ocupare a paturilor este sub 75%. „La Cluj-Napoca avem un grad de ocupare de 42%”, a spus primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3, o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ. Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Comenteaza