Încep înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat. Calendarul probelor de examen

Încep înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat. Calendarul probelor de examen
Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza pe 26 mai, iar Bacalaureatul va începe pe 6-7 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv 8 - 9 iunie, pentru limba maternă.

În zilele de 9, 12 și 13 iunie va avea loc evaluarea competențelor digitale, iar pe 14 şi 16 iunie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Proba scrisă la Limba și literatura română va fi susținută pe 26 iunie, iar a doua zi, pe 27 iunie, este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Urmează, pe 28 iunie, proba obligatorie a profilului şi, pe 30 iunie, proba la alegere a profilului și specializării, ambele probe vor fi susţinute în scris.

Rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie până la ora 16,00 și imediat se vor putea depune eventuale contestații - între orele 16,00 - 20,00.

Între 6 și 9 iulie este programată rezolvarea contestațiilor, pentru ca rezultatele finale să fie publicate pe 10 iulie.

Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înscrierea candidaților se va face între 11 și 14 iulie, iar pe 27 iulie, a celor care au promovat examenele de corigențe.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august - la limba și literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, iar pe 28 august, competențele lingvistice de comunicare orală în Limba maternă, iar pe 29-30 august competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, urmând ca depunerea contestațiilor să se facă în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 - 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

 

Comenteaza