Ghiozdane și rechizite pentru 450 copii proveniți din familii cu condiții sociale

Ghiozdane și rechizite pentru 450 copii proveniți din familii cu condiții sociale

Proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 45.000 lei în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru un număr de 450 de copii proveniți din familii defavorizate a fost aprobat în ședința Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca din 7 iunie.

Investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume pentru că nu există niciodată riscul falimentului. Este șansa de a ieși din sărăcie, de a avea o viață mai bună și prosperă. Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca continuă această politică publică demarată încă din anul 2005. Proiectul contribuie la incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua abandonul școlar în rândul elevilor proveniți din familii care nu pot asigura condițiile optime pentru educația acestora.

Acest program face parte dintr-o serie de politici publice sociale desfășurate la nivelul municipiului. Printre alte politici publice dedicate comunității clujene se enumeră:

- Programul social „Alimente”
- Programul „Școală după școală”
- Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice”
- Programul prin care se acordă ajutor la plata chiriei

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul instituției https://files.primariaclujnapoca.ro/2022/05/31/48.pdf

 

Comenteaza