Flotantul, la mare căutare. Clujenii “se bat” pe școlile de centru

Flotantul, la mare căutare. Clujenii “se bat” pe școlile de centru
Viza de flotant a fost la mare căutare și în acest an pentru cei care au ținut neapărat să își înscrie copiii la școlile din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. În timp ce unele unităţi sunt supraaglomerate, altele rămân cu clasele goale.

Potrivit datelor din ultima zi de înscrieri, la nivelul clasei pregătitoare s-au înregistrat 5822 de cereri. Pentru acest an școlar, ISJ Cluj a avut ca estimare circa 260 de clase, însă, cel mai probabil, vor fi nevoiți să mărească numărul cu încă 20 de clase - toate în municipiul Cluj-Napoca și majoritatea la școlile din zona centrală.

Cele mai cerute școli, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de înscrieri, au fost: Școala Gimnazială Ioan Bob, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu și Liceul Teoretic Avram Iancu, unități în care inspectorii școlari se vor vedea nevoiți să suplimenteze semnificativ numărul claselor. În fiecare primăvară, sute de părinţi clujeni folosesc un mic truc pentru ca micuţii lor să înveţe la şcolile "de centru": în loc să îi înscrie la unităţile de învăţământ arondate reşedinţei, oamenii obţin flotant în zonele apropiate şcolilor la care vor să îşi înscrie copiii.

Pe lângă cele trei unități de învățământ centrale la care s-au înscriși cei mai mulți copii, cereri peste numărul locurilor prevăzute au fost și la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, la Liceul de Informatică, la Școala Ion Agârbiceanu și la Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu.

 

Comenteaza