Fără mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare. Rămân pauzele decalate

Fără mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare. Rămân pauzele decalate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că, de săptămâna viitoare, elevii pot renunța la masca de protecție în curtea școlii, cu excepția spațiilor aglomerate.

„Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația. Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, că, începând cu data de 15 mai, se ridică obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile deschise, cu excepția zonelor aglomerate. Regula purtării măștii în incinta școlilor, atât în exterior cât și în interior a fost impusă în 2020, când s-au stabilit primele reguli de acces în școli.

Comenteaza