Fără incidente la proba de limba maternă azi la Bac, în Cluj VIDEO

Fără incidente la proba de limba maternă azi la Bac, în Cluj VIDEO
Elevii care au terminat clasa a 12-a au susţinut astăzi proba scrisă la Limba Maternă, în cadrul Bacalaureatului. La Cluj, situaţia a fost sub control şi nu a fost raportat loc nici un incident.

Peste 7.500 de absolvenţi de liceu care aparţin minorităţilor naţionale din toată ţara s-au înscris la examen, iar astăzi au susţinut proba la limba maternă. Liceenii şi-au testat abilităţile la limbile croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană. La Cluj-Napoca, proba s-a desfăşurat în condiţii de maximă securitate, motiv pentru care nu au avut loc incidente. Niciun elev nu a fost scos din examen, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.


"N-au fost niciun fel de incidente", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Noi acum ne-am întors de pe teren, din toate centrele unde sunt probe şi în acelaşi timp de la centrele unde sunt evaluările, pentru că a început evaluarea de la Limba şi Literatura Română. N-au fost nici copii eliminaţi nici la limba română, nici astăzi la limba maternă".


Reporter: Anca Baciu
Imagine; Lorant Ersek

Comenteaza