Exmatricularea elevilor a fost reintrodusă în proiectele legilor Educației

Exmatricularea elevilor a fost reintrodusă în proiectele legilor Educației

Parlamentarii au votat vineri, în comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, pentru introducerea unui amendament în proiectele legilor Educației prin care exmatricularea se poate aplica în cazurile grave.

Amendamentul introdus astăzi în proiectele legilor Educației prevede că exmatricularea se poate aplica în cazurile grave în care elevii încalcă “normele de disciplină în spațiul școlar, în vederea protejării dreptului la educație a celorlalți beneficiari primari”.

Propunerea a fost făcută de „Grupurile parlamentare PNL + PSD (ME)”, fiind făcute de parlamentari împreună cu Ministerul Educației, scrie Edupedu.ro. Amintim, anterior, în varianta proiectelor legii educației, adoptată de Guvern și trimisă la Parlament pentru dezbatere, ministerul nu susținea exmatricularea elevilor în nici o situație.

Prezentă la dezbateri în comisie, ministra Educației Ligia Deca a motivat susținerea amendamentului privind exmatricularea: “Considerăm însă că, având în vedere situaţiile din ultimele luni de violenţă în şcoală, trebuie să avem prevederi”, a spus Deca.

Proiectele legilor Educației se află în dezbateri în comisia de învățământ din Camera Deputaților, unde parlamentarii vor supune la vot peste 1000 de amendamente, până joi, pe 27 aprilie.

Comenteaza