CCR a decis că Legile Educației sunt constituționale. Deca: "Încă o victorie pentru învățământul românesc!"

CCR a decis că Legile Educației sunt constituționale. Deca: "Încă o victorie pentru învățământul românesc!"

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că Legile Educației sunt constituționale și a respins sesizările Opoziției pe cele două legi.

CCR a respins miercuri ca neîntemeiate sesizările depuse de USR şi Forţa Dreptei pe legile educaţiei naţionale, care vizau procedura viciată care a stat la baza adoptării proiectelor de lege, examenul de admitere la liceu, transportul elevilor, exmatricularea elevilor în timpul învățământului obligatoriu.

”Încă o victorie pentru învăţământul românesc! Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

Deca îşi exprimă încrederea că Legile Educaţiei vor transforma sistemul de învăţământ din România şi îl vor aduce la performanţa dorită.

”La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism. Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”, mai afirmă ministrul Educaţiei.

Actele normative urmează să meargă, la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.
 

Comenteaza