Elevii revin luni în bănci. Când este următoarea vacanță și ce șanse sunt să se închidă școlile

Elevii revin luni în bănci. Când este următoarea vacanță și ce șanse sunt să se închidă școlile
| Foto: agerpres

Doar elevii de gimnaziu şi liceu vor începe cursurile luni, pe data de 3 ianuarie. În acest an şcolar, lipseşte vacanţa intersemestrială.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 3 ianuarie se vor întoarce în băncile şcolilor elevii de gimnaziu şi liceu. Cei din grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar sunt mai norocoşi, vacanţa lor fiind prelungită până pe 9 ianuarie, relatează Mediafax.

În acest an şcolar va lipsi vacanţa intersemestrială, semestrul al II-lea desfăşurându-se între 17 ianuarie 2022 şi 10 iunie 2022. Aici, însă, există trei excepţii:

- în ceea ce îi priveşte pe elevii din clasa a XII-a, tinerii din clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, aceştia vor încheia orele pe 27 mai 2022;

- clasa a VIII-a va încheia cursurile la data de 3 iunie 2022;

- clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi învăţământul profesional, încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

În perioada 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022, toţi cei aproximativ 2,9 milioane de elevi se vor bucura de vacanţa de primăvara.

Posibilitatea închiderii şcolilor

Întrebat, joi, despre eventuala amânare a deschiderii şcolilor, ministrul Rafila a răspuns: „Sunt un susţinător al menţinerii şcolilor deschise, vedeţi că sunt şi ţări care au o incidenţă înaltă a acestei infecţii şi menţin şcolile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice al deschiderii şcolilor şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generaţie este responsabilitatea noastră”.

Acesta a mai declarat că una e să închizi şcolile pentru perioade scurte şi altceva e să fie ţinute luni de zile închise „şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ, ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecinţele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimţite ani de zile”.

În acest contextul, spune ministrul, vor exista discuţii cu toţi cei din zona de sănătate şi educaţie în aşa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza