Elevii din Cluj, pe primul loc în ţară la simularea bacalaureatului. Ce spun liceenii VIDEO

Elevii din Cluj, pe primul loc în ţară la simularea bacalaureatului. Ce spun liceenii VIDEO
Elevii clujeni au obţinut cele mai multe note de trecere la matematică şi istorie. Judeţul Cluj este pe primul loc pe ţară la proba a doua de simulare a BAC ului, cu 57 de procente. Nici la celelalte materii, Clujul nu stă rău, la limba română, au promovat 63 la suta dintre elevi iar la proba la alegere a profilului 60% dintre elevi au obţinut note de trecere.

Cele mai multe note de trecere le-au obţinut elevii de la liceele teoretice din judeţul Cluj. Liceul "Emil Racoviţă" are o promovabiliatte la simulările Bacalaureatului de 98%. Vezi ce spune despre aceste performanţe inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus, în materialul video

Elevii şi-au aflat notele la clasă, abia apoi rezultatele au fost afişate la avizier.Dacă elevii din şcolile cu renume s-au bucurat, în şcolile tehnologice rezultatele au fost dezastruoase. Cei mai mulţi elevi care au susţinut simularea au obţinut note sub 5.

În liceele în care promovabilitatea a fost mică se vor face controale, spun inspectorii clujeni.

Notele obţinute la simulări nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi discutate cu elevii, părinţii şi profesorii la clasă.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza