Elevii din clasele primare ar putea fi evaluaţi anual, iar învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de rezultatele copiilor

Elevii din clasele primare ar putea fi evaluaţi anual, iar învăţătorii vor fi plătiţi în funcţie de rezultatele copiilor

Proiectul "România Educată" propune ca elevii din clasele pregătitoare să dea evaluări anuale, învățătorii urmând a fi plătiți în funcție de rezultatele copiiilor.

Elevii din învățământul primar, de la clasele pregătitoare și până la clasa a IV-a, vor susține în fiecare an o evaluare națională, care să analizeze mai atent activitatea învățătoarelor, să aducă modificări mai rapide în actul de predare, acolo unde este nevoie, și să devină instrumente de salarizare pe bază de performanță, a anunțat consilierul prezidențial Ligia Deca, conform Edupedu.ro.

Evaluarea anuală din învățământul primar nu va avea ca obiectiv “să streseze” elevii și va fi aplicată pe baza unor “modele supravegheate metodologic de Ministerul Educației”, a declarat Ligia Deca astăzi, 6 iunie 2021.

Testările acestea anuale nu vor înlocui Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, se arată în noua formă a proiectului România Educată, a cărei formă sintetizată a fost pusă la dispoziția presei de Administrația prezidențială.

Noul raport prevede, concret, că aceste evaluări anuale de la clasele pregătitoare – a IV-a vor fi “axate pe competențele cheie, așa cum sunt definite de profilul național al absolventului de învățământ primar. Vor include și un raport din partea unui consilier școlar. Se continua completarea evaluării psiho-educationale ca parte a portofoliului educațional”.

Comenteaza