Elevii de a opta, surprinşi de cât de uşor a fost examenul de evaluare de azi. "Am învăţat un an, nu mă aşteptam să fie aşa simplu" VIDEO

Elevii de a opta, surprinşi de cât de uşor a fost examenul de evaluare de azi.
Celebra expresie "Ana are mere" s-a transformat în "Câte mere are Ana?". Aceasta a fost una dintre întrebările de la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii claselor a 8-a. Elevii spun că subiectele au fost mai uşoare decât se aşteptau. Majoritatea dintre ei sustin că vor lua note de 9 şi 10. Rezultate finale la evaluare vor fi afişate sâmbătă.

Multe îmbrăţişări şi strigăte de bucurie astăzi la ieşirea de la ultima probă a Evaluării Naţionale. Elevii spun că a fost mai uşor decât la simulări. Unii chiar ar fi vrut ca subiectele să fie mai grele pentru a se face o diferenţiere între elevi. "A fost foarte uşor", a spus unul dintre ei. "M-am pregătit un an, nu mă aşteptam să fie aşa simplu", spune un altul. Vezi şi alte declaraţii, în materialul video

Emoţii mai mari au avut părinţii şi bunicii care i-au aşteptat pe elevi la ieşirea din examen. Maria Silaghi e o fostă profesoară. "Sunt bunică şi fostă profesoară de matematică", spune ea. "M-am uitat pe subiecte, nepoata spune că a fost bine şi că s-a descurcat".

Rezultatul va conta la admiterea la liceu, când se va face o medie aritmetică între notele de la evaluare şi media anilor de gimnaziu. Rezultatele finale ale testelor nationale se vor afişa în 29 iunie la ora 16, iar contestaţiile se pot depune până la ora 20. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, nu s-au înregistrat incidente la proba de matematică de astăzi.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza