Elevii ar putea fi testați antidrog în școli. În ce condiții s-ar face testarea

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli. În ce condiții s-ar face testarea

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli, în cazul în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri.

Ministrul a spus că este vorba de ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”, scrie G4Media.

Anunțul a fost făcut luni în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului privind accidentul din localitatea 2 Mai (detalii AICI).

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Ministrul de interne a mai spus că a stabilit o întâlnire cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Dezvoltări, Familiei, Muncii şi cu Departamentul pentru românii de pretutindeni.

Comenteaza