Doar elevii din clasele I-IV se întorc la şcoală la Cluj-Napoca! Autobuzele şcolare circulă pe 14 trasee

Doar elevii din clasele I-IV se întorc la şcoală la Cluj-Napoca! Autobuzele şcolare circulă pe 14 trasee

Luni, 8 februarie 2021, se redeschi şcolile. La Cluj-Napoca, se întorc în bănci doar elevii claselor I-IV, care vor avea posibilitatea să circule înspre şi dinspre unităţile de învăţământ cu autobuzele şcolare puse la dispoziţie de municipalitate.

"Luni va începe şcoala cu clasele I-IV, grădiniţele, creşele îşi continuă activitatea. Vor cicula 16 autobuze din toate cartierele ale oraşului, inclusiv in Iris şi din Lombului. Astea fac cam 200 de km zilnic pe aceste rute şi scot cam 500 de maşini din centrul Clujului. Acum e cam 3.20 incidenta, cânt scădem sub 3 la mie, intră şi clasele VIII şi XII şi dacă coborâm sub 1 la mie ajunge la scenariu verde. Noi suntem cu grad ridicat pentru că se testează mult la Cluj, ca să nu ajungă spitalele la colaps. Am fost şi la 9 la mie. Dar şcoala trebuie să meargă mai departe, sunt pentru reluarea şcolii, mai ales pentru I-IV, ei nu pot să creşti o generaţie de elevi fără să ai contact direct educaţional cu ei. Digitalizarea trebuie să meargă mână în mână cu învăţământul clasic", a declarat Edilul. 

Autobuzele scolare, repuse in functiune

Ca urmare a reinceperii activitatii scolare, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului calator prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun, incepand cu data de 08.02.2021. In colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, incepand de luni, 08.02.2021 se va relua transportul elevilor din clasele 0 – IV la scoli, cu autobuze dedicate, pe cele 14 trasee, din cartierele Manastur, Zorilor, Gheorgheni, Marasti, Grigorescu, Buna Ziua, Bulgaria, Iris si Lombului.

Autobuzele vor avea ca destinatie liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi si de apartinatorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Colegiul de Muzica Sigismund Toduta,Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul National George Cosbuc, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul National Emil Racovita, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Sincai.

De asemenea, toti elevii au la dispozitie mijloace de transport special destinate, avandinscriptia “TRANSPORT ELEVI”, cu plecari dupa ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiuluisi reintoarcerea in jurul orei 14:00, pe urmatoarele linii:

Autobuze: 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B.
Troleibuze: 3, 5, 6, 25.
Tramvaie: 101, 102.

Accesul se va face doar pe usa din fata. In mijloacele de transport public este obligatorie purtarea mastii de protectie.

Comenteaza