Diplome făcute în America pentru masteranzii FSPAC

Diplome făcute în America pentru masteranzii FSPAC
Program de diplomă dublă pentru masteranzii clujeni: Departamentul de Administrație Publică al Universității "Babeș-Bolyai" şi School of Design, Planning and Construction din cadrul Michigan State University, SUA, anunță azi lansarea unui program de diplomă dublă disponibil pentru studenții de la nivel master ai celor două programe.

Dezvoltarea acestei diplome duble are loc în prezent în cadrul instituțional oferit de Institutul Transatlantic pentru Management Public și Comunități Durabile. Institutul este o structură dezvoltată în parteneriat de cele două universități și care și-a început funcționarea în luna februarie 2013.

Diploma dublă este gândită sub forma unui program flexibil, care oferă studenților masteranzi din cadrul Departamentului de Administrație Publică oportunitatea de a decide ce opțiune se potrivește cel mai bine planului lor de dezvoltare profesională.

La primul nivel există un program de master predat integral în limba engleză și care se finalizează cu o diplomă acordată de Universitatea "Babeș-Bolyai", în vreme ce la nivelul doi se regăsește diploma aferentă nivelului unu, plus un certificat acordat de Institute for Public Policy and Social Research, din cadrul Michigan State University. Acest certificat este oferit gratuit, ca parte a programului de master din nivelul unu.

La nivelul 3, avem o formalizare mai accentuată a diplomei duble, unde diploma din nivelul unu este însoțită de un transcriptable certificate eliberat de Michigan State University. La acest nivel studenții trebuie să urmeze trei cursuri oferite de Michigan State University dar într-un format flexibil, pentru a reduce costurile și timpul care trebuie petrecut în Statele Unite. La nivelul patru se poate obține o diplomă dublă completă. Studenții masteranzi obțin diploma UBB și respectiv o diplomă dată de Michigan State University pentru un program de master internațional în planificare urbană. Studenții trebuie să parcurgă cursurile aferente unui număr de 30 de credite la Michigan State University și FSPAC cu posibilitatea transferării unor credite/cursuri care sunt obținute în cadrul programului din România.


Diploma dublă include și o componentă adresată studenților americani de la Michigan State University care sunt interesați de urmarea unor cursuri în cadrul Departamentului de Administrație Publică al Universităţii Babeș-Bolyai. Studenții americani pot să își transfere în cadrul propriului program de studiu un număr de 9 credite provenite din cursuri oferite în cadrul FSPAC. O diversitate culturală și profesională sporită reprezintă o premiză pentru succesul unor programe de master care se adresează unei populații de studenți angrenați la nivel global pe piața serviciilor educaționale.

Etichete
Comenteaza