Deca nici nu vrea să audă de școala online: "Să nu mai existe discuții de trecere în online când de facto copiii au nevoie să vină la școală"

Deca nici nu vrea să audă de școala online: "Să nu mai existe discuții de trecere în online când de facto copiii au nevoie să vină la școală"

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, joi, că prioritatea sa este păstrarea tuturor școlilor deschise, indiferent de modul în care va evolua criza energetică, pe fondul creșterii facturilor la încălzire.

Ligia Deca a fost întrebată dacă se intenționează trecerea online a cursurilor, în contextul în care în școli din țară s-ar lua în discuție o astfel de variantă, pe timpul iernii, din cauza prețurilor mari la energie.

"Prioritatea noastră e să păstrăm toate școlile deschise, indiferent de ce se întâmplă pe piața energetică", astfel încât "să nu mai existe discuții de trecere în online, când de facto copiii au nevoie să vină la școală", a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

Aceasta a amintit că, de altfel, există o OUG care specifică faptul că unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate la gaz și curent.

"Orice creștere de facturi pe perioada iernii nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am purtat discuții cu inspectorii școlari generali pentru a solicita condițiilor normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare, dar dacă sunt cazuri punctuale, să ne fie aduse la cunoștință și să putem să asigurăm resursele necesare în așa fel încât nicio școală să nu se închidă", a mai spus Deca.

Comenteaza