De Ziua Educaţiei, Consiliul Judeţean şi ISJ Cluj au premiat elitele judeţului. Vezi lista celor care au primit distincţii FOTO

De Ziua Educaţiei, Consiliul Judeţean şi ISJ Cluj au premiat elitele judeţului. Vezi lista celor care au primit distincţii FOTO
Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, a premiat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, cadrele didactice care au îndrumat cei mai performanţi elevi clujeni, precum şi cele mai bune unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Ceremonia festivă s-a desfăşurat miercuri, 5 octombrie 2016, în Sala Auditorium Maximum a Universităţii ,,Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, în prezenţa elevilor, părinţilor şi oficialităţilor locale.

Au fost oferite recompense băneşti şi distincţii de excelenţă unui număr de 176 de profesori, pentru rezultatele deosebite obţinute de elevii lor la olimpiadele naţionale şi internaţionale din anul şcolar 2015-2016, şi şapte unităţi de învăţământ. Cele şapte unităţi şcolare care au obţinut premii cu acest prilej au fost Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă" Cluj-Napoca (5000 de lei), Liceul Teoretic ,,Avram Iancu" Cluj-Napoca (4000 de lei), Liceul Teoretic ,,Gheorghe Şincai" Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ,,Victor Ungureanu" Câmpia Turzii, Şcoala Gimnazială ,,Mihai Vodă" Mihai Viteazu, comuna Mihai Viteazu, Şcoala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, comuna Baciu - fiecare primind câte 3000 de lei.

De recunoaştere au beneficiat în acest context şi alte două unităţi de învăţământ special aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, respectiv Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca şi Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, acestora fiindu-le acordate Diplome de Excelenţă „în semn de recunoştinţă pentru munca, dăruirea şi profesionalismul cadrelor didactice şi a personalului auxiliar, reflectată în rezultatele obţinute de elevii acestor unităţii".

Recompensele financiare acordate au fost posibile graţie deciziei forului administrativ judeţean de a aloca din bugetul propriu suma de 111.150 de lei pentru premierea celor mai performanţi profesori clujeni şi a unităţilor de învăţământ din judeţ.

Prezentăm mai jos câştigătorii premiilor, pe secţiuni:

1.Premiul de Excelenţă s-a acordat anul acesta profesorilor care l-au pregătit pe elevul de excelenţă al Clujului, Nechita Sebastian:
Bălan Adina - Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
Bălan Gabriela - Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca
Ilea Lucian - Colegiul Naţional Emil Racoviţă , Cluj-Napoca

2.Topul unităţilor conform rezultatelor din anul şcolar 2015-2016
Locul I: Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca
Locul II: Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca
Locul III: Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca
Locul III: Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca

3.Premii speciale unităţi:
- pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului special: Şcoala Gimnazială Speciale Transilvania Baciu
- pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic: Colegiul Tehnic Victor Ungureanu Câmpia Turzii
- pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului rural: Şcoala Gimnazială Mihai Vodă, comuna Mihai Viteazul

4.Profesor de vocaţie
- Prof. Gavrilă Zmicală pentru munca depusă cu devotament în slujba educaţiei, atât ca profesor ce pregăteşte elevi pentru performanţă, dar şi ca ,,Voluntar pentru Educaţie", dovedind priceperea necesară educării elevilor aflaţi într-o stare de sănătate precară.

5. Profesori la început de drum
- Absolvenţi 2016, cu note între 9,50 şi 10 la primul lor examen naţional pentru ocuparea posturilor didactice
Czako-Gazsi Andrea - Educatoare
Candrea Maxim-Ionuţ - Profesor Religie
Mureşan Patricia Teodora - Educatoare
Pah Dana - Educatoare
Rădăcină Oana-Elena - Educatoare
Sîrb Alexandra Brenda - Învăţătoare

,,Credem cu toată convingerea că susţinerea financiară a performanţei şcolare este una dintre cele mai bune alegeri, conştienţi fiind de munca depusă de elevi şi de cadrele didactice care îi pregătesc, pentru a promova judeţul nostru prin intermediul performanţelor şcolare. Doresc să îi felicit atât pe profesori, cât şi pe elevii premiaţi anul acesta în cadrul ,,Galei Excelenţei Clujene 2016" şi să le mulţumesc pentru contribuţia semnificativă pe care o aduc an de an la creşterea prestigiului învăţământului clujean", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Reamintim, în acest context, faptul că această festivitate de premiere a cadrelor didactice şi a unităţilor de învăţământ clujene a constituit cea de-a doua parte a ,,Galei Excelenţei Clujene 2016", eveniment derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, prima etapă a premierii fiind dedicată elevilor cu rezultate deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare, desfăşurate în anul educaţional 2015-2016. Suma totală alocată de Consiliul Judeţean Cluj pentru acordarea premiilor pentru ediţia din acest an a galei a fost de 225.200 de lei, finanţare asigurată integral din bugetul propriu al instituţiei.

 

 

Comenteaza