De astăzi școlile nu se mai raportează la rata de infectare. În ce condiții se închid

De astăzi școlile nu se mai raportează la rata de infectare. În ce condiții se închid

Copiii merg, de astăzi, la grădiniță sau școală indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Miniștrii Educației și Sănătății au semnat, vineri seara, ordinul comun care prevede noile reguli pe baza cărora vor funcționa toate grădinițele și școlile din țară, începând de luni, 4 octombrie.

Principala modificare din noul ordin comun este aceea că se suspendă cursurile doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate, cum era până în prezent, iar dacă numărul grupelor/claselor suspendate din cauza unui caz de infectare ajunge la cel puțin 50% din grupele/clasele unității de învățământ, cursurile trec online.

"În momentul în care o localitate se va carantina, prin ordinul de carantină, abia atunci, vor fi precizate acele activități care trebuie suspendate caz cu caz, localitate cu localitate. Până atunci, regulă este simplă, pe două paliere: apare un caz de îmbolnăvire într-o clasă, se suspendă automat întreaga clasă, activitatea fizică. Pasul doi: dacă într-o școală se suspendă activitatea la cel puțin 50% din clase, se suspendă activitatea întregii școli, activitatea cu prezență fizică. Mai concret, dacă o școala are 10 clase, în momentul în care cinci clase au intrat în online, întreaga școală va intra în online pentru o perioadă de 14 zile", a precizat ministrul Educației, la B1TV.

Comenteaza