Dascălii au ieşit în stradă. Ce revendicări au

Dascălii au ieşit în stradă. Ce revendicări au
Peste 300 de profesori au protestat, luni, în faţa Guvernului, cerând majorarea salariilor, 6% din PIB pentru Educaţie dar şi măsuri împotriva violenţei faţă de dascăli.

Sindicalişti din toate colţurile ţării au venit, luni, să protesteze în faţa Guvernului. Aceştia au adus cu ei bannere şi pancarte pe care scrie "Una este să fii salariat, alta e să fii slugă. Nu facem decât să ne apărăm demnitatea", "Vrem majorarea cu 50% a salariilor profesorilor".

Totodată, profesorii adunaţi în Piaţa Victoriei din Capitală au scadat "ruşine, ruşine, ruşine să vă fie, 6% sin PIB domnul prim-ministru, asta vă cerem, să respectaţi legea, domnule prim-ministru".

Profesorii cer majorări salariale, 6 % din PIB pentru Educaţie dar şi măsuri împotriva violenţei faţă de profesori. "Sunt de 20 de ani în sistem, este o pasiune pentru mine meseria asta, dar în acelaşi timp abia ne descurcăm cu salariile. Cu 20 de ani de experienţăun educator are cel mult 1.500 de lei pe lună, salariul reprezintă demnitatea noastră" a declarat educatoarea Nicoleta Postea, citată de mediafax.ro.

O delegaţie a profesorilor a intrat în Guvern pentru jumătate de oră. "Am depus o listă de nemulţumiri, da nu ne-a invitat nimeni la discuţii", a declarat Simion Hăncescu preşedinteţe Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Sindicaliştii vor protesta şi marţi, tot în faţa Guvernului. Săptămâna trecută, aceştia au cerut demisia Guvernului Cioloş din cauza proiectului de ordonanţa privind legea salarizării şi au anunţat proteste.

 

Comenteaza