"Cum rămâne cu testarea?" Elevii cer să se clarifice situaţia privind implicarea profesorilor în procesul de testare anti-COVID

"Cum rămâne cu testarea?" Elevii cer să se clarifice situaţia privind implicarea profesorilor în procesul de testare anti-COVID

Consiliul Naţional al Elevilor cere Ministerului Educaţiei să clarifice situaţia privind implicarea cadrelor didactice în procesul de testare rapidă pentru COVID-19, indicând foarte clar ce atribuţii au în acest proces.

„Cum rămâne cu testarea? Ministerul „are încredere” în profesori, iar profesorii refuză să se implice. Dacă vom continua așa, nu va fi testare în școli multă vreme de acum încolo. Nu este posibil ca, după ce testele au fost promise și așteptate nepermis de mult, să blocăm întregul demers de lipsă de asumare, comoditate sau dezinteres! Solicităm clarificarea situației cu celeritate, precum și responsabilitate din partea tuturor actorilor din educație”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Testele de salivă pentru elevi au ajuns pe componente ambalate separat și trebuie asamblate. Ministrul Educaţiei a declarat că mizează pe înţelegerea şi pe bunăvoinţa cadrelor didactice, care se vor implica în asamblarea kit-urilor de testare şi care vor participa la administrarea acestora în şcoli. Mai mult, Sorin Cîmpeanu le-a promis profesorilor care se implică zile de concediu.

Pe de altă parte, sindicatele din Educaţie au anunţat că nu sunt de acord ca personalul din învăţământ să fie implicat în această procedură.  

Prima tranșă de teste rapide a fost distribuită în școli, iar lunea viitoare ar trebui să înceapă testarea.

Comenteaza