Cu ce îi ajută simularea Bacalaureatului, de azi, pe elevii de liceu VIDEO

Cu ce îi ajută simularea Bacalaureatului, de azi, pe elevii de liceu VIDEO
Elevii din clasele terminale de liceu au dat astăzi piept cu primul examen. Ei au susţinut simularea examenului de Bacalaureat la limba română. În acest an, pentru prima dată, la simulare au participat şi elevii de clasa a-XI-a, ca să ştie ce îi aşteaptă anul viitor la examenul de maturitate.

Chiar dacă notele de la simulări nu vor fi trecute în catalog, regulile au fost aceleaşi ca şi la bacalaureat, cu profesori supraveghetori, camere video si subiecte venite direct de la Ministerul Educaţiei. Dacă elevii de clasa a XII-a au avut de scris despre roman, celor de-a XI-a le-a picat personajul dintr-o comedie.

Au fost şi elevi care au încercat să fenteze supravegherea şi să se inspire din fiţuici. "Am avut doi elevi care au fost daţi afară pentru că nu au respectat regulile cu care trebuie să se obişnuiască", spune inspectorul general Valentin Cuibus.

În judeţul Cluj, peste 10 mii de elevi din clasele a XII-a si a XI-a au susţinut simularea Bacalaureatului la limba română, iar până la sfârşitul săptămânii vor mai trece prin alte trei probe. Rezultatele vor fi afişate în 14 marte, iar notele vor fi discutate de diriginţi cu părinţii.

Reporter: A. Stăvar/Ioana Pîrlea
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza