Creta devine istorie! Cîmpeanu anunță reformă digitală în școli: Toate clasele vor fi dotate cu table inteligente

Creta devine istorie! Cîmpeanu anunță reformă digitală în școli: Toate clasele vor fi dotate cu table inteligente

Ministrul Educației a anunțat că toate toate clasele din școlile românești vor avea tablă digitală, iar laboratoarele de informatică vor fi modernizate.

Ministrul a vorbit de o reformă radicală, despre care a spus că este "aproape de implementare".

"Este vorba de un ordin de ministru prin care se definesc standardele tehnice de dotarea claselor din școlile românești și al laboratoarelor de informatică.

Dacă ne referim la clasele în care învață elevii din România, reforma pe care o apreciez ca fiind radicală este aceea a trecerii de la stilul clasic, cu creta pe tablă, la tabla inteligentă, interactivă.

Sunt în măsură să vă precizez că este vorba despre accesul tehnologie de ultima oră pentru că, fără a dori să intru în detalii, știți că mai există table interactive care presupun existența unui video proiector. Nu. Aceste table interactive pe care le dorim în fiecare clasă din școlile românești nu necesită un proces foarte complicat de utilizare. Și acele cadre didactice care sunt mai puțin familiarizate încă cu mediul digital vor putea să scrie normal pe acea tablă, exact așa cum scriu cu și cu creta, având avantajul că ceea ce predau la clasă se poate transfera, știți foarte bine, instantaneu, pe telefoane, tablete, laptop-urile pe care le utilizează elevi. Insist asupra aceste reforme pentru că este o schimbare radicală a școlilor românești.

Pentru laboratoarele de informatică, Ministerul Educației a considerat că trebuie să lase libertate mult mai mare deoarece diferența între școli este foarte mare. Sunt școli care deja au laboratoarele și care vor avea nevoie de finanțare doar pentru completarea și actualizarea nivelului tehnologic și sunt alte școli care nu au deloc laboratorul de informatică. Prin definirea acestor standarde, tehnici de echipare am intenționat să lăsăm libertatea școlilor", a explicat ministrul Cîmpeanu.

Comenteaza