Coronavirusul bagă copiii în vacanță două săptămâni. Câţi elevi şi profesori sunt infectați în Cluj

Coronavirusul bagă copiii în vacanță două săptămâni. Câţi elevi şi profesori sunt infectați în Cluj

În prezent, aproape 11.000 de copii din Cluj învață de acasă ca urmare a cazurilor de COVID-19 confirmate în școlile și grădinițele din județ.

Situația infectărilor în unitățile de învățământ din județul Cluj nu s-a schimbat semnificativ față de ultima raportare. Săptămâna trecută erau confirmați cu noul coronavirus 554 de elevi/preșcolari, iar acum sunt 560. În ceea ce privește personalul didactic, sunt 201 cazuri, iar săptămâna trecută au fost 207.

A crescut, însă, numărul copiilor care fac cursurile online, de la 10.181 la 10.898. Pe de altă parte, alți 91.395 de elevi/preșcolari merg în continuare la școală.

Potrivit IȘJ Cluj, în 288 de unități de învățământ cursurile se țin față în față, 134 de școli/grădinițe activitatea se ține față în față, dar au cel puțin o clasă/grupă în sistem online și 5 unități de învățământ funcționează integral în sistem online.

Vacanță forțată de 2 săptămâni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, după întâlnirea cu responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, că, începând de luni, toți elevii vor intra în vacanță timp de două săptămâni.

Întrebat, miercuri seară, când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanţă, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a răspuns că decizia se va lua abia după revenirea din vacanţă. 

”Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Comenteaza