Copiii, mai mult în pauză săptămâna viitoare! Vremea rea și/sau minivacanța de 1 Decembrie închid școlile

Copiii, mai mult în pauză săptămâna viitoare! Vremea rea și/sau minivacanța de 1 Decembrie închid școlile

Școlile și grădinițele din cinci județe, cele mai afectate de viscol și ninsori, vor fi închise luni, a anunțat duminică Ministerul Educației. În restul țării, va fi o săptămână scurtă pentru că urmează minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie.

Școlile și grădinițele din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea vor fi închise luni din cauza vremii severe, anunță Ministerul Educației. 

"Ministerul Educației a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea", anunţă ministerul.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.

În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Având în vedere că situația este dinamică, Ministerul Educației ține permanent legătura cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene.

Ministerul Educaţiei precizează că va comunica detalii referitoare la eventuale schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune.

Și în județele în care vremea nu pune probleme săptămâna de școală va fi una scurtă, de doar trei zile. Joi este sărbătorit Sfântul Andrei, iar vineri Ziua Națională a României, ambele zile libere legale, astfel că elevii și copiii de grădiniță vor intra într-o minivacanță de patru zile, urmând să revină în bănci luni, 4 decembrie.

Comenteaza