Concursuri care înlocuiesc admiterea la Babeș-Bolyai. Vezi lista facultăţilor

Concursuri care înlocuiesc admiterea la Babeș-Bolyai. Vezi lista facultăţilor

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) organizează în acest an universitar concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate. Acestea se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii.

Facultatea de Matematică și Informatică organizează Concursul „Mate-Info UBB”  în data de 6 aprilie. Concursul constă în susţinerea unei probe scrise din matematică sau informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau limba maghiară.

Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior” în 13 aprilie. Concursul se organizează la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, dar şi la unităţi de învăţământ din alte oraşe cu prezenţe remarcabile la precedentele ediţii ale concursului.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul „Candin Liteanu” în 30 martie 2019, oferindu-le candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, cât şi posibilitatea de a-şi folosi nota obţinută drept criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică.

Facultatea de Biologie şi Geologie organizează concursul „Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţara interesaţi de domeniul biologiei. Concursul  se va desfăşura în 11 mai 2019, pentru liniile de studiu română şi germană, în timp ce concursul „Apáthy István”, destinat liniei maghiare, se va desfăşura în data de 23 martie.

Până în 24 iunie, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul „Marcian Bleahu”, care se adresează elevilor de liceu interesaţi de domeniul științei și ingineriei mediului. Acest concurs oferă tinerilor pasionaţi de domeniile geografie, chimie, fizică, biologie, geologie, protecția mediului un prilej de a-şi testa cunoştinţele şi în acelaşi timp un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului în anul universitar 2019-2020.

Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială organizează, în aprilie, „Olimpiada voluntarilor”,  câștigătorii fiind recompensați cu premii, dar și prin oferirea posibilității de a beneficia de criteriul academic alternativ la examenul de admitere la specializarea asistență socială. Tot în cadrul facultății se organizează și Concursul de sociologie și antropologie maghiară „Jozsef Venczel”.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe „Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasele a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Concursul se desfășoară în cadrul a două sesiuni, prima programată pentru 9 martie, iar cea de-a doua în 13 aprilie și constă într-un test scris la una dintre disciplinele: economie generală, matematică, educație antreprenorială, contabilitate, finanțe, marketing și informatică. Concursul se desfășoară în română, maghiară, germană, engleză sau franceză, în funcție de opțiunea concurenților. 

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunoştinţe, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică. Facultatea va afişa pe site bibliografia necesară pregătirii pentru concurs.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza, în perioada februarie – mai, concursuri care pot substitui examenul de admitere. Astfel, în februarie, persoanele care vor să se înscrie la specializarea Public Health vor avea posibilitatea de a participa la competiţia de Digital Storytelling. Departamentul de Jurnalism organizează, în 26 martie, Concursul de producție jurnalistică, adresat elevilor de liceu din ulltimul an și absolvenților de liceu din promoțiile mai vechi.

Acest concurs reprezintă un criteriu alternativ de admitere la Jurnalism, liniile română, maghiară, engleză și germană. În aprilie, Departamentul Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate din cadrul FSPAC va organiza Competiţia comunicării, în timp ce Departamentul de Administraţie Publică va organiza, în luna mai, concursul „I Lead”, destinat candidaţilor la programul de leadership în sectorul public.

 Facultatea de Teologie Reformată va organiza în perioada 22-24 aprilie, la Zalău, Olimpiada de religie protestantă pentru clasele V-XII, tot în cursul lunii aprilie 2019 urmând să aibă loc MuziCaravana, un concurs de aptitudini și cunoștințe muzicale. În perioada 22-24 aprilie, la Sf. Gheorghe, Facultatea de Teologie Romano-Catolică va organiza olimpiada națională de religie romano-catolică de limba maghiară.

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează, la începutul lunii februarie, Concursul ProScenium – concurs de publicistică teatrală și dramaturgie, adresat în principal elevilor din clasele  X-XII interesați de domeniul Artele Spectacolului – Teatrologie.

Concursul oferă tinerilor elevi posibilitatea de a-și testa aptitudinile creative și în același timp, celor din anii terminali, un criteriu alternativ de admitere la specializarea Teatrologie-jurnalism teatral, management cultural. Facultatea va organiza și o sesiune de pregătire pentru admiterea la facultate, în cadrul tuturor departamentelor facultății.

Toate informaţiile referitoare la concursuri şi cursuri de pregătire pentru admiterea la UBB pot fi consultate accesând link-ul: https://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/concursuri_admitere. 

Comenteaza