Cîmpeanu vrea salarii mai mari pentru tinerii profesori: "Să fie cât salariul mediu net pe economie, undeva la 3.750 de lei"

Cîmpeanu vrea salarii mai mari pentru tinerii profesori: "Să fie cât salariul mediu net pe economie, undeva la 3.750 de lei"

Ministrul Educației a afirmat că salariul unui profesor debutant ar trebui să fie cât un salariu mediu net pe economie şi că va propune inclusiv la nivel de lege ca debutanții să aibă un anumit nivel salarial.
 

”Propunerea mea este să avem un debut de salariu mediu pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Să înceapă cu salariul mediu pe economie pentru că altfel școala fără profesori nu se poate, iar absolvenții cei mai buni ai universităților nu vor fi atrași spre cariera didactică, dacă vor avea oferte cu salarii duble sau triple. Salarizarea pentru profesori debutanți este total nemotivantă, după care ne plângem că nu avem profesori pregătiți. Voi propune inclusiv la nivel de lege,” a declarat, luni seara, ministrul Educației, la B1 TV, potrivit Edupedu.ro.

Într-un alt interviu, difuzat sâmbătă la Digi24, ministrul Cîmpeanu a menționat și sume. Acesta a săpus că ar fi vorba despre 3.650 de lei - 3.750 de lei, valoarea salariului mediu net pe economie pentru anul 2021.

„Salarizarea profesorilor, sigur, le cerem mai mult profesorilor, dar trebuie să le și oferim, ar trebui să fie în opinia mea – unii spun 25% din salariul maxim din grila bugetară – alții spun salariul mediu net pe economie, sunt pe undeva pe acolo, 3.650 sau 3.750 lei salariul debutantului”, a spus Cîmpeanu.

Comenteaza