Cîmpeanu: Nu putem decide redeschiderea tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare de după Paşte

Cîmpeanu: Nu putem decide redeschiderea tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare de după Paşte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că o decizie privind redeschiderea tuturor şcolilor se va lua abia după ce trece "perioada de incubare" de după Paşte și se va analiza incidența infectărilor.

"Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară", a spus ministrul într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

El a afirmat că încă 450.000 de elevi vor începe cursurile în format fizic de luni. "Astăzi, în România, mai sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi. Deci, scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, şcolile din 185 de localităţi vor avea şansa prezenţei fizice fără limitări pentru toţi elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni faţă de vineri, încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni şcoala. Deci, de luni, vom avea 450.000 de elevi cu posiblitatea prezenţei fizice în şcolile din România. Ne apropiem de 2,5 milioane faţă de 2.934.000 de elevi. (...) Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică", a susţinut ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă din septembrie se vor întoarce toţi elevii la şcoală în condiţii normale, Sorin Cîmpeanu a răspuns: "Fiecare dintre noi are dreptul să spere că şcoala va începe în deplină normalitate în data de 13 septembrie".

Comenteaza