Cîmpeanu: De luni, școală cu prezență fizică pentru 2,8 milioane de copii/ Aproape 300 de elevi, infectaţi cu SARS-CoV-2

Cîmpeanu: De luni, școală cu prezență fizică pentru 2,8 milioane de copii/ Aproape 300 de elevi, infectaţi cu SARS-CoV-2

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că, datorită trendului descendent al infecțiilor cu noul coronavirus și a procesului de vaccinare, de luni, activitățile școlare se vor desfășura cu prezență fizică pentru 2,8 milioane de elevi.

„Aș vrea să vă spun că acest proces de vaccinare, această confirmare a trendului descendent al ratei de infectare va face posibilă, de luni, prezența fizică pentru 2,8 milioane de elevi din cele 2,93 milioane de elevi, deci doar 427 de localități mai sunt astăzi cu o rată de infectare mai mare de 1. Restul, 2.754 de localități, care reunesc aproape 90% din populația României, sunt localități cu rată de infectare sub 1, deci școala va fi posibilă cu prezență fizică pentru toți elevii școlilor din acele localități în care rata de infectare este sub 1, respectând toate regulile de protecție sanitară – reamintesc de fiecare dată, masca de protecție în interior, reguli de igienă, distanțare adecvată, aerisire spații”, a spus Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

270 de elevi, infectați cu noul coronavirus

Sorin Cîmpeanu, a declarat  sâmbătă, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Romexpo din Capitală, că, după reluarea orelor în şcoli, 270 de elevi s-au infectat cu noul coronavirus, proporţia infectărilor fiind de 1 la 10.000 din totalul celor 2,7 milioane elevi care au putut merge la şcoală.

“Ultimele raportări – 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală. Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, aveam un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti. Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a spus  Sorin Cîmpeanu.

 

Comenteaza