Cercetătorul clujean Sergiu Pașca va primi un important premiu pentru activitatea sa în cercetarea bolilor de neurodezvoltare

Cercetătorul clujean Sergiu Pașca va primi un important premiu pentru activitatea sa în cercetarea bolilor de neurodezvoltare

Cercetătorul clujean Sergiu Pașca, profesor și director al catedrei de organogeneza creierului din cadrul Universității Stanford din SUA, va fi premiat de Societatea Internațională pentru Cercetarea Celulelor Stem (ISSCR) îi va înmâna Premiul ISSCR Momentum 2024.

Societatea Internațională pentru Cercetarea Celulelor Stem (ISSCR) îi va înmâna Premiul ISSCR Momentum 2024 medicului Sergiu P. Pașca, profesor și director al catedrei de organogeneza creierului de la prestigioasa Universitate Stanford, din Statele Unite.

Premiul recunoaște realizările excepționale ale unui cercetător aflat la jumătatea carierei, ale cărui cercetări inovatoare au stabilit un domeniu major de cercetare legat de celulele stem, cu o traiectorie puternică pentru succese viitoare.

Prof. Pașca își va prezenta cercetările în cadrul Plenarei VII, la 13 iulie 2024, în timpul Reuniunii anuale ISSCR 2024 din Hamburg, Germania.

ISSCR 2024 este cea mai importantă reuniune mondială a celor mai strălucite minți din domeniul cercetării celulelor stem și al medicinei regenerative.

„Munca vizionară a dr. Pașca a oferit comunității științifice o perspectivă fără precedent asupra neurodezvoltării și bolilor neurologice”, a declarat președintele ISSCR, Amander Clark, conform 360medical.ro.

La rândul său, prof. dr. Pașca a declarat că „primirea premiului ISSCR Momentum Award este o onoare extraordinară și una care nu ar fi fost posibilă fără dedicarea atât a membrilor actuali, cât și a celor din trecut ai laboratorului” de cercetare pe care-l conduce.

„Această recunoaștere a activității noastre în dezvoltarea de asamble și organoizi pentru neuroștiințe este o dovadă a spiritului de colaborare și a dorinței puternice de a descifra modul în care se asamblează sistemul nervos uman. Trăim o perioadă interesantă pentru neuroștiința umană, iar eu și echipa mea de la Stanford rămânem mai hotărâți ca niciodată să aplicăm instrumentele pe care le-am dezvoltat pentru a dezvolta terapii pentru tulburările neuropsihice devastatoare”, a mai precizat dr. Pașca.

Prof. dr. Sergiu P. Pașca a absolvit în 2007 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, iar în aprilie 2023, UMF Cluj i-a acordat titlul onorific de Doctor Honoris Causa al universității.

Comenteaza