Centrul Român pentru Metode Alternative, inaugurat în cadrul unui workshop internațional

Centrul Român pentru Metode Alternative, inaugurat în cadrul unui workshop internațional
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va inaugura vineri "Centrul Român pentru Metode Alternative" (ROCAM), care va deveni un punct central de consultanţǎ şi expertiză privind implementarea celor 3R (înlocuire, reducere, îmbunătăţire) a testării pe animale.

Evenimentul va avea loc în cadrul workshopului internațional "Metodele alternative la testarea pe animale, bazate pe trei principii", ce își propune extinderea utilizǎrii metodelor alternative la testarea pe animale, utilitatea metodelor de testare in vitro, in silico şi a principiilor de validare și de reglementare.

De asemenea, are ca scop dezbaterea Directivei 2010/63/UE privind protecția animalelor utilizate în scopuri științifice, precum și obţinerea sprijinului agenţiilor guvernamentale din România pentru punerea în aplicare a legislaţiei române pentru implementarea celor 3R.

La lucrările acestui workshop participă ca invitati experţi ai Comisiei Europene și ai altor Centre 3R din Europa, reprezentatul Autorităţii Naţionale Sanitar - Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor, precum şi invitaţi provenind din diferite medii ştiinţifice interdisciplinare, predominat din mediul academic şi de cercetare, dar şi organisme de reglementare, factori de decizie politică, intreprinzători mici și mijlocii și organizații non-guvernamentale.

Prezentările, discuțiile și instruirea experimentalǎ vor oferi participanţilor soluţii şi noi oportunități pentru utilizarea metodelor „in vitro" ca alternative la testarea produselor farmaceutice, cosmetice şi alimentare, pe animale de experienţă.

Workshopul va avea loc între 09:00 și 17:00 în Amfiteatrul Albastru din Facultatea de Medicină Veterinară.

Comenteaza