Ce se întâmplă cu începutul şcolii la Cluj-Napoca. Boc: "Suntem pregătiţi şi de sistem hibrid. Voi cere demisia directorilor nepregătiţi"

Ce se întâmplă cu începutul şcolii la Cluj-Napoca. Boc: "Suntem pregătiţi şi de sistem hibrid. Voi cere demisia directorilor nepregătiţi"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre începutul anului şcolar 2020-2021 în municipiu şi judeţ

"Lucrăm la un scenariu cât mai aproape de viarianta reală, dar depinde de ce se va întâmpla până în 15 septembrie. Poate autorităţile naţionale vor lăsa ca decizia să fie luată la nivel local. Vrem cât mai mulţi copii la şcoală. Există şi varianta ca cei din clasele 0-4 să meargă la şcoală, iar cei mari online, deci sistem hibrid. Avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ, din care 12.7 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea de camere video, căşti, laptopuri. Directorilor care nu respectă aceste cerinţe le voi cere poblic demisia. Nu accept indolenţă. Tot ce au cerut, noi le-am dat prin efortul clujenilor. Învăţământul digital oricum nu mai poate fi ocolit", a punctat edilul. 

Boc a vorbit şi despre creşe, unde spune că, până în 15 octombrie 2020, vor fi disponibile 1.382 de locuri, în cel mai negru sceneriu circa 750. "Eu sunt convins că se vor întâmpla lucruri bune. Avem 6 milioane de lei pentru investiţii pentru creşe şi proiecte pe fonduri europene".

Comenteaza