Ce reguli va aplica Israelul în școli. La 1 septembrie sună clopoțelul

Ce reguli va aplica Israelul în școli. La 1 septembrie sună clopoțelul

Cu toate că au existat propuneri de amânare, guvernul israelian a decis ca școlile să se deschidă pentru învățare față în față la 1 septembrie.

Redeschiderea are loc conform programului, deși apăruseră propuneri ca ea să fie amânată puțin, existând îngrijorări că va duce la creșterea numărului de cazuri. În unitățile de învățământ se vor putea face vaccinări ale elevilor, atât timp cât există acordul părinților, în pofida precauției manifestate până acum, în acest sens, de ministrul Educației, Yifat Shasha-Biton, scrie Edupedu.ro.

Elevii din clasele 8-12 din orașele cu un număr foarte mare de cazuri vor trebui să treacă online, în cazul în care rata de vaccinare, în clasa lor, este sub 70%.

Autoritățile speră ca părinții cu vârste de peste 30 de ani să poată primi o a treia doză de vaccin în curând, astfel încât să fie redusă răspândirea în rândul copiilor cu vârste mici. 

Decizia privind începerea școlii vine la scurt timp după aceea de lansare a unui program de testare a populației privind nivelul anticorpilor Covid-19, campanie ce vizează minorii de 3-12 ani.

Comenteaza