Câți elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Câți elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul
| Foto: zf.ro

Sorin Cîmpeanu a declarat că începând și săptămâna viitoare 10% dintre elevii din România vor rămâne în regim de învățământ online.

„Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiți și săptămâna viitoare să rămână în online. Este vorba din de elevii din școlile din 654 de localități, unde rata de infectare este, astăzi, de 1 la mie.

Este vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a din aceste 654 de localități. Toți ceilalți elevi în număr de peste 2,6 milioane care învață în localități număr de 2527 în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

„Conform ordinului de Ministru comun Educație-Sănătate, toate școlile funcționează săptămâna viitoare după rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, deci de ziua de astăzi 14 mai, în care avem 654 de localități în care 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Comenteaza