Bani de la Primărie, pentru două licee din Cluj

Bani de la Primărie, pentru două licee din Cluj
În urma unei propuneri făcute de consilierul local Ioan Bîldea, două instituţii de învăţământ din Cluj, clasate în topul naţional al celor mai bune licee din România, după ultima medie de admitere, vor fi recompensate de Primărie.

Primăria Cluj-Napoca a decis să premieze Colegiul Naţional „Emil Racoviţă", situat pe locul trei în top, cu suma de 30.000 de lei (6761 euro), pentru achiziţionarea unor calculatoare şi a unei tablete multifuncţionale.

Cea de-a doua instituţie de învăţământ clujeană care a intrat în topul celor mai bune licee din ţară este Liceul Teoretic "Avram Iancu", clasat pe poziţia a noua. Acesta va fi recopensat, la rândul său, cu suma de 20.000 de lei (4507 euro), bani destinaţi achiziţionării unui număr de zece calculatoare.

Decizia Primăriei vine, după ce, în data de 22 iulie, consilierul local liberal Ioan Bîldea, a propus premierea celor două licee, ca urmare a clasării în primele zece licee la nivel naţional, după rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea în ciclul liceal de anul aceasta.

"Având în vedere rezultatele tot mai bune pe care învăţământul preuniversitar clujean le înregistrează, consider că administraţia locală trebuie să susţină mai consistent performanţa şi să încurajeze astfel concurenţa. Implicarea municipalităţii poate veni în mod direct prin îmbunătăţirea dotării liceelor cu care ne mândrim la nivel naţional", şi-a motivat Bîldea propunerea făcută.

Ultima medie de intrare la Colegiul naţional "Emil Racoviţă" a fost 9, 52, iar la Liceul Teoretic "Avram Iancu" a fost 9,25.

Citeşte şi: Două licee clujene, pe podiumul naţional

Comenteaza